BOinK steunt wetsvoorstel vaccinatieplicht kinderopvang bij nood van VVD en D66

Kinderdagverblijven moeten niet gevaccineerde kinderen kunnen weigeren, vinden de VVD en D66. Zeker nu de er steeds minder kinderen gevaccineerd worden. Gjalt Jellesma, voorzitter van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK), vindt het goed dat de politiek met maatregelen komt. De kinderopvang zelf hoef geen beslissing te namen over de lage vaccinatiegraad, maar de politiek wel. Dat meldt BOinK.

Overigens is het nog niet zeker of het wetsvoorstel wordt aangenomen. Maar de kinderopvang moet een veilig plek zijn voor jonge kinderen. Als baby’s veertien maanden zijn kunnen ze pas ingeënt worden tegen de mazelen, tot die tijd zijn ze niet beschermt tegen de ziekte.

Verplicht vaccineren 

In opdracht van de directie kinderopvang van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat zes op de tien ouders voor het verplicht vaccineren zijn.

Twijfels 

BOinK probeert de ouders van de meer dan 1 miljoen kinderen die gebruik maken van kinderopvang zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Tijdens verschillende trainingen en Webinars heeft de organisatie contact met de leden. Daar vallen ook ouders onder die twijfelen over het vaccineren van hun kind. BOinK is ervan overtuigt dat met de juiste informatie het percentage ouders dat hun kinderen laat vaccineren stijgt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk