Mbo-docenten mogen dit jaar voor het eerst Teaching Fellows-beurs aanvragen

Mbo-docenten/onderzoekers kunnen dit jaar voor het eerst een Teaching Fellows-beurs aanvragen. Het doel daarvan is het mbo op een evidence-informed manier vernieuwen en verbeteren, maar je krijgt ook de kans je eigen docentschap vleugels te geven. Dat meldt MBO Today.

Het Comeniusprogramma is binnen het hoger onderwijs al jaren bekend. Het stimuleringsprogramma voor onderwijsvernieuwing geeft docenten de mogelijkheid om hun visie op het onderwijs in de praktijk te brengen en op die manier het onderwijs te vernieuwen. Ieder jaar kunnen docenten hun voorstellen indienen. Voor het programma van 2024 kunnen ook mbo-docenten een innovatievoorstel indienen en hiervoor een Teaching Fellowbeurs aanvragen. 

Onderwijsvernieuwingsproject 

Met de beurs van minimaal 45.000 euro en maximaal 50.000 euro kun je als Teaching Fellow, ondersteund door een heel team van collega’s, praktijkpartners en studenten binnen je mbo-instelling, een onderwijsvernieuwingsproject uitvoeren. De looptijd van het project is minimaal 12 en maximaal 18 maanden. Meer over de voorwaarden en de aanvraagprocedure vind je hier.

Tot 14 november 2023 14.00 uur is er de tijd om een intentieverklaring in te dienen. De uitgewerkte aanvraag moet voor 25 januari 2024 ingeleverd worden. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk