Om de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp in de praktijk te verbeteren wordt er op 31 maart een estafette gehouden. Tijdens de bijeenkomst laten gemeenten en jeugdhulp zien hoe zij op die gebieden samenwerken. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Gemeenten.
Centraal bij de estafette staat hoe de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp kan worden vormgegeven. Gemeenten en onderwijsverbanden zijn namelijk allebei verantwoordelijk voor de hulp aan kinderen. Beleidsmedewerkers en bestuurders van gemeenten en samenwerkingsverbanden onderwijs zijn daarom uitgenodigd voor de bijeenkomst. De estafette wordt georganiseerd door de PO-Raad, VO-raad, VNG, NJi en de ministeries OCW en VWS.
Op 31 maart is onder andere Passend Primair Onderwijs Rotterdam aanwezig. Het samenwerkingsverband PPO heeft als doel om kinderen die extra ondersteuning nodig hebben zoveel mogelijk op een reguliere basisschool te houden. Hoe dat in Rotterdam in praktijk gebracht wordt en wat de uitgangspunten zijn van PPO wordt op 31 maart door directeur-bestuurder Nicole Teeuwen verteld.
Twee maatwerktrajecten over hoe kinderen op het (speciaal) onderwijs kunnen blijven en niet in zorgtrajecten of thuis terecht komen, zijn ontwikkeld door het ODC in Purmerend. Een van die trajecten richt zich op kinderen tussen de 3 en 8 jaar en het andere is er voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Ook hierover wordt tijdens de estafette uitgebreid gesproken.
De volledige uitnodiging is hier te vinden. Inschrijven kan via deze aanmeldpagina: http://fd8.formdesk.com/nji/aanmelding_estafette.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids