Normal_groene_ceee

CHONGQING - Chinese onderzoekers beweren dat het drinken van groene thee het geheugen kan verbeteren en de leerprestaties kan verhogen, meldt The Hindu.

Wetenschappers van een militaire universiteit in het Chinese Chongqing hebben aangetoond dat EGCG, het belangrijkste bestanddeel in groene thee, de productie van hersencellen positief beïnvloedt.

EGCG is een zeer sterk antioxidant waaraan al langer verscheidene geneeskrachtige eigenschappen worden toegedicht. Zo zou het de kans op hart- en vaatziekten verkleinen en chronische ziekten helpen voorkomen en behandelen.

Uit het Chinese onderzoek bleek dat met EGCG behandelde muizen minder tijd nodig hadden om het midden van een doolhof te vinden, vergeleken met onbehandelde muizen. De conclusie luidde dat EGCG met name het geheugen en leervermogen van de muizen bevordert op het gebied van het het ruimtelijk geheugen en het herkennen van objecten.

"We hebben aangetoond dat de stof een direct effect heeft op de productie van neurale stamcellen, zowel in reageerbuisje als in muizen", zegt professor Yun Bai van de universiteit.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn Keitz