Nieuwe directeur voor Toneelacademie en Conservatorium Maastricht

Het college van bestuur heeft Arjen Hosper met ingang van 1 januari benoemd tot directeur van Toneelacademie Maastricht en Conservatorium Maastricht van Zuyd. Arjen is momenteel werkzaam als hoofd van de opleiding Artisteducator in Theater en Media (voorheen Docent Theater) bij ArtEZ University of the Arts. Dat meldt Zuyd Hogeschool.

Het college van bestuur heeft Arjen Hosper met ingang van 1 januari benoemd tot directeur van Toneelacademie Maastricht en Conservatorium Maastricht van Zuyd. Arjen is momenteel werkzaam als hoofd van de opleiding Artisteducator in Theater en Media (voorheen Docent Theater) bij ArtEZ University of the Arts.

Docent theater en film 

Vóór zijn werk als opleidingshoofd was Arjen, vanaf 2004, werkzaam als docent theater en film. Hij heeft bij verschillende onderwijsinstellingen en organisaties lesgegeven. Daarnaast heeft hij ervaring in de theater- en filmwereld. Onder andere als festivalprogrammeur, programmaleider en regisseur van mixed media muziektheatervoorstellingen, met projecten bij het ArtEZ Conservatorium en het operagezelschap Silbersee. Arjen is een eerstegraads bevoegd theaterdocent, afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij heeft onder meer gestudeerd aan de New York Film Academy en Nijenrode Business Universiteit. Arjen (1976) is getrouwd.

"Met trots en enthousiasme kijk ik ernaar uit om binnenkort aan de slag te gaan bij Toneelacademie Maastricht en Conservatorium Maastricht," zegt Arjen. "Deze twee vooraanstaande instituten hebben talloze gerenommeerde podiumkunstenaars voortgebracht. Ik verheug me erop om, samen met de medewerkers, studenten, collega-directeuren en het college van Zuyd, te werken aan de verdere groei van de academies en de versterking van de rol van kunst in de samenleving."

'Uitstekende nieuwe directeur' 

Saskia Brand-Gruwel, collegelid en portefeuillehouder Podiumkunsten, is blij met de benoeming: “Met Arjen krijgt Zuyd een uitstekende nieuwe directeur in de gelederen. Hij is een ervaren professional die erg gericht is op verbinding, ontwikkeling en innovatie. We zien ernaar uit om met hem samen te werken.”

Arjen neemt het directeurschap Podiumkunsten over van Mare de Groot, die ervoor gekozen heeft om als zelfstandig cultuurondernemer aan de slag te gaan. Hij zal nauw samenwerken met onder meer Angenieta Kuijpers, directeur Beelden Kunsten bij Zuyd.

Door: Nationale Onderwijsgids