Studentenband uit Nijmegen droomt van optreden tijdens de Vierdaagse

Vier studenten uit Nijmegen hebben de indiefunkband De Gang van Zaken opgericht. Dit jaar traden de studenten al op op Appelpop terwijl ze twee jaar geleden nog voor een handvol mensen een show gaven. Dat meldt De Gelderlander.

De band deed mee aan de Roos van Nijmegen. Dit is een competitie voor muzikale talenten uit Nijmegen. Daar won de band in 2023 de publieksprijs. Maar het ging pas echt hard met De Gang van Zaken nadat ze de popcompetitie De Parel van de Betuwe wonnen. Dankzij deze winst stond de band op 14 september 2024 op Appelpop te spelen.

Ze speelden aan het begin van de dag, tegelijkertijd met zangeres Roxy Dekker. “We traden op voor ongeveer 150 man, dat zijn we eigenlijk al wel gewend. Maar toen we van het podium kwamen zagen we pas echt hoe groot het festival is”, aldus een van de bandleden.

Studeren in Nijmegen 

De bandleden wonen op kamers in Nijmegen en studeren nog. De balans tussen studeren en optreden is soms best moeilijk. Omdat de bandleden verschillende studies volgen, hebben ze het op verschillende tijden heel druk.

Hun nieuwe EP Nocturnal Navigation is sinds kort te vinden op Spotify. Op de EP zijn vier nummers te horen met een dansbaar deuntje, maar het overkoepelende thema zijn de nachtelijke escapades van de band.

Grootste droom 

Buiten de eigen studentenstad Nijmegen wordt er al regelmatig opgetreden. De bandleden hebben als droom om internationaal door te breken. Maar de grootste droom is om over een aantal jaren de avondact te zijn tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk