Studenten hebben geen seks in meditatieruimtes Leiden en Delft

Studenten kunnen in een klein geluidsdicht kamertje even heerlijk ontspannen na het drukke studeren. De Universiteit Maastricht haalt het meditatiehok weg, want studenten hebben regelmatig seks in het hok. In Leiden en in Delft blijft het kamertje wel staan. Dat meldt Omroep West.

Een woordvoerder van de Universiteit Leiden geeft aan dat er nooit problemen zijn ontstaan. De Universiteit heeft twee kamertjes. De Faculteit Wiskunde in Leiden heeft er een en op de vijfde verdieping van de Haagse Campus is er een te vinden. Studenten die seks met elkaar hebben in het hokje is in Leiden en Den Haag nog nooit aan de orde geweest.

Meditatiekast in de bibliotheek 

De TU Delft heeft ook een meditatiekast in de bibliotheek staan. Ook daar zijn er nog nooit twee studenten naar binnen gegaan. Volgens een woordvoerder mag er dan ook maar één persoon per keer in en controleert de beveiliging regelmatig.

Seksende studenten 

In Maastricht halen ze de meditatiekamer nu weg. Niet alleen vanwege de seksende studenten, maar ook omdat het kamertje in de weg stond. Universiteitsblad Observant heeft studenten gesproken die het een en ander hebben gezien.

De universiteiten van Leiden en Delft zijn wel erg tevreden met het meditatiekamertje. Er wordt goed gebruik van gemaakt en we maken hem iedere dag schoon, lacht de woordvoerder van de TU Delft.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk