Normal_justitia

(Novum) - De advocaten van diverse verdachten in de zaak rond de examendiefstal vinden dat ze te weinig tijd hebben gehad om de zaak voor te bereiden. Raadsman Tomasz Kodrzycki spreekt van een 'strakke, wat onhandige planning'. Ze willen dat de inhoudelijke behandeling van de zaken wordt uitgesteld.

Advocaat Brechtje Vossenberg sluit zit daarbij aan. Volgens haar stond het zittingsschema al vast voor de raadslieden onderzoekswensen konden indienen. Het is volgens haar niet nodig de zaak per se deze week af te handelen.

Advocaat Idriss van Straalen wees erop dat hij nog meer zaken heeft. Door de tijdsdruk hebben de raadslieden zich niet goed kunnen voorbereiden op de behandeling en komt een goede verdediging van hun cliënten in het geding.

Raadsman Mohammed Enait zei dat hij het dossier niet helemaal met zijn cliënt heeft kunnen doornemen. Guy Weski, die de enige vrouwelijke meerderjarige verdachte bijstaat, wil dat de behandeling doorgaat net als de advocaat van een van de minderjarige verdachten.