Normal_kinderen__fietsen__helm__beweging__sport__mountainbiken__mountainbike

Het 250e themacertificaat Bewegen en sport van het vignet Gezonde School is op vrijdagmiddag 22 januari uitgereikt aan de basisschool Fatima in Tilburg. De school mag zich vanaf nu officieel Gezonde School noemen. Dat meldt Gezondeschool.nl.

Ton Winkels, projectleider van de KVLO, reikte samen met Jorg Radstake, adviseur sport en onderwijs bij NOC*NSF en Hans Kokke, wethouder Sport van de gemeente Tilburg, het eerste themacertificaat uit aan directrice Ank Bullens. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarin de leerlingen van de school een acrobatiekdemonstratie gaven.

Volgens Bullens heeft de aanstelling van een combinatiefunctionaris een belangrijke factor gespeeld bij het behalen van dit themacertificaat. “Combinatiefunctionarissen verzorgen de gymlessen waarin de kinderen goed leren bewegen. Ook organiseren zij de naschoolse sportactiviteiten, vaak in samenwerking met sportverenigingen. Wij werken samen aan een structureel beleid op het gebied van bewegen en sport en stimuleren onze leerlingen tot een actieve leefstijl”, aldus Bullens.

De Fatimaschool is één van de 34 basisscholen in Tilburg waar combinatiefunctionarissen van het Sportbedrijf Tilburg met een ALO-opleiding actief zijn. GGD Hart voor Brabant werkt samen met deze functionarissen om scholen te ondersteunen bij de Gezonde School-aanpak.

Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die hebben aangetoond dat zij de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan. Het vignet is beschikbaar voor basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen. Binnen het themacertificaat Bewegen en sport gaat het om stimuleren van actieve leefstijl onder kinderen. De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO), Kenniscentrum Sport en NOC*NSF zijn inhoudelijk betrokken bij het themacertificaat en hebben de vignet-aanvraag van de school beoordeeld.

© Nationale Onderwijsgids