Tijdens de GeoWeek gaan 1600 leerlingen op expeditie met aardrijkskunde

Van 8 mei t/m 12 mei vindt de GeoWeek plaats. Ruim 1600 leerlingen verspreid over het hele land gaan op expeditie met aardrijkskunde onder leiding van een geoprofessional. Ze doen veldwerk, bezoeken een bedrijf of krijgen een gastles. Dat meldt het KNAG.

Voor leerlingen is het interessant buiten het klaslokaal te leren over de geo-sector. Bedrijven, instellingen en overheden zetten in de GeoWeek tal van activiteiten op het programma. Denk aan het bouwen van een dijk, het veld in gaan met een grondboor, de omgeving van de school in kaart brengen, aan een geologische tijdlijn puzzelen met fossielen of met eigen ogen zien waar hun kraanwater vandaan komt. Tijdens de GeoWeek ontdekken leerlingen door het hele land aardrijkskunde op zijn leukst, namelijk door het zelf te doen.

Geo-informatiesector 

Voor professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector is de GeoWeek een unieke kans om hun expertise en enthousiasme te delen in de les. Ze vertellen over hun beroep en geven allerlei informatie over bodemonderzoek, geologie of duurzaamheid. Mogelijk inspireren ze leerlingen om in de toekomst ook in de geo-sector aan de slag te gaan.

GeoWeek 

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) organiseert elk jaar de GeoWeek. De GeoWeek wordt financieel mogelijk gemaakt door Expertisenetwerk Bodem en Ondergrond (ENBO), Kadaster, KNAG, Leer Ons Water Kennen, Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen. 

Door: Nationale Onderwijsgids