Scholen in Flevoland willen dat ouders zelf gaan klagen over de busvertragingen

Meerdere scholen in de regio Flevoland geven aan dat ouders niet bij hen moeten klagen, maar bij de EBS. Er zijn sinds kort namelijk flinke problemen met het openbaar vervoer sinds de overgang van Connexxion naar EBS. Bussen rijden regelmatig niet of komen te laat. Tientallen Flevolandse scholieren komen sindsdien standaard te laat in de les. Dat meldt Omroep Flevoland.

De scholen zeggen de komende tijd flexibel om te gaan met leerlingen die te laat komen vanwege het openbaar vervoer. Leerlingen krijgen nu geen staf en hoeven ook niet na te blijven. Onderwijsinstellingen gaan voorlopig nog niet in gesprek met vervoerder EBS. Klachten moeten dus ook vooral ingediend worden bij de vervoerder zelf.

Bus eerder pakken 

Het Christelijk College Nassau Veluwe (CCNV) heeft ongeveer 180 leerlingen uit de omgeving Lelystad, Dronten en Biddinghuizen die met het openbaar vervoer naar school komen en nu dus vaak te laat in de les komen. Sommige leerlingen pakken een bus eerder en sommigen worden door hun ouders naar school gebracht.

Dagopening 

Wie te laat op het CCNV komt mist de dagopening en een gedeelte van de les. De lessen starten niet later, geeft afdelingsleider Klaas-Jan Wallet. De leerlingen die wel op tijd komen hebben volgens Wallet ook recht op onderwijs.

Klacht indienen 

Het Almere College in Dronten heeft een klacht ingediend bij EBS, maar roept leerlingen en ouders op dit ook zelf te doen.

Zo’n 20 tot 30 leerlingen uit Biddinghuizen en Lelystad komen dagelijks op de locatie van het Almere College aan de Educalaan te laat. Dat gebeurt tijdens het eerste of tweede uur.

Geen consequenties voor het te laat komen 

De leerlingen hoeven geen consequenties vanwege het te laat komen te verwachten. Volgens Anke Munster is het al erg genoeg dat ze een deel van de les missen. De school drukt de leerlingen wel op het hart om een bus eerder te nemen of toch de fiets te pakken. Er zijn ook leerlingen die met de auto worden gebracht.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk