Scholieren hebben behoefte aan variatie en flexibiliteit

Bij Patio Plant in Naaldwijk werken 35 scholieren en studenten samen met een gelijk aantal aan vaste medewerkers. In het voorjaar, als het extra druk is, worden ze geholpen door uitzendkrachten. Dat meldt WOS.

Om de scholieren en studenten voor ze te laten werken, maakt Patio Plant gebruik van flexibiliteit. Zo mogen scholieren en studenten ook in de avonden werken als dat beter uitkomt. Op basis van het aantal beschikbare scholieren die overdag aan het werk zijn, worden de werkzaamheden verschoven naar de avond. Scholieren kunnen dan bijvoorbeeld op zaterdag ervoor kiezen om nog wat extra te werken wanneer het hen uitkomt. 

Teeltproces 

Scholieren en studenten leren bij Patio Plant alles over het teeltproces en zijn daar onderdeel van. Ook moeten ze verschillende producten inpakken. Het is niet alleen hard werken. Op vrijdagmiddag is er een borrel om het weekend mee in te luiden.

Zelfstandigheid 

Scholieren in de leeftijd van 18 tot 20 jaar begeleiden de nieuwe medewerkers en helpen hen op weg naar zelfstandig werken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk