SVO|PL organiseert voor de zesde keer Dag van de Onderwijsmedewerker

Donderdag 3 oktober heeft SVO|PL (Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg) voor de zesde keer de Dag van de Onderwijsmedewerker gevierd. Deze dag, gebaseerd op de internationale Dag van de Leraar, wordt binnen de stichting breder ingezet om niet alleen docenten, maar ook het ondersteunend personeel te waarderen. SVO|PL omvat negen scholen met een divers en uitgebreid aanbod binnen het voortgezet onderwijs. Dat meldt SVO|PL.

Na eerdere succesvolle edities in het centrum van Heerlen en GaiaZoo in Kerkrade, koos de stichting dit jaar voor het hoogste punt van Parkstad: SnowWorld Landgraaf. Zo’n 600 onderwijsmedewerkers en stakeholders kwamen hier samen voor een dag vol inspiratie, leren, ontmoeten en persoonlijke ontwikkeling – allemaal in een unieke setting tussen de pistes.

Onderwijsmarkt 

Het gevarieerde programma bood voor ieder wat wils. Collega’s van de negen aangesloten scholen organiseerden een onderwijsmarkt, waarin zij elkaar konden inspireren met innovatieve ideeën. Daarnaast stonden er lezingen op het programma over actuele onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie in het onderwijs, inclusiviteit en diversiteit. Voor ontspanning en teambuilding waren er activiteiten zoals mindfulness, een humorworkshop en gezamenlijke sessies om onderling ervaringen uit te wisselen.

Toekomst van het onderwijs 

De Dag van de Onderwijsmedewerker bood volop gelegenheid om in een informele, winterse sfeer met elkaar in gesprek te gaan en na te denken over de toekomst van het onderwijs. Het evenement onderstreepte nogmaals de kracht van samenwerking en innovatie binnen de stichting SVO|PL.

Door: Nationale Onderwijsgids