Groene schoolplein van het Lodewijk College nu officieel geopend

Honderden leerlingen van het Lodewijk College in Terneuzen kregen vrijdagmiddag 18 oktober bezoek van freestylevoetballer Soufiane Touzani. Hij gaf de leerlingen een belangrijke boodschap mee: Durf grenzeloos te dromen. Dat meldt het PZC. 

Het was eigenlijk de bedoeling dat Touzani het nieuwe schoolplein zou openen, maar hij stond urenlang vast voor de Westerscheldetunnel. Het groene schoolplein werd uiteindelijk niet om twaalf uur feestelijk geopend, maar pas om kwart voor twee. Schooldirecteur Patricia Waerniers had inmiddels al met wethouder Sonja Suij het lintje doorgeknipt.

Levensverhaal Touzani 

Foto’s en handtekeningen kon Touzani niet meer uitdelen, maar de leerlingen kregen wel een verhaal mee. Touzani wilde heel graag profvoetballer worden, maar moest op zijn veertiende geopereerd worden aan een scheefstaande rug. Een jaar mocht hij geen wedstrijden meer spelen van de dokter, maar een bal hooghouden mocht gelukkig nog wel. “En als je dat elke dag doet, word je steeds beter in. Dat vergroot je zelfvertrouwen”, aldus Touzani.

Touzani werd ‘profstraatvoetballer’ en dankzij het televisieprogramma Zappsport en zijn eigen YouTube-kanaal werkt hij nu samen met de beste profvoetballers.  De leerlingen vonden het geen enkel probleem om een uur te wachten op dit verhaal.

Vergroenen schoolpleinen 

Het Lodewijk College was al jaren geleden van plan om de twee schoolpleinen van de locaties Oude Vaart en Zeldenrustlaan groener te maken. De NPO-gelden waren hier uitermate geschikt voor. De eerste tegel van het schoolplein werd door wethouder Suij eruit gehaald.

Verhuizen naar nieuwe locatie 

Maar, de school gaat over vier jaar verhuizen naar een nieuwe locatie. Directeur Waerniers geeft aan dat er nog heel veel nieuwe leerlingen gebruikmaken van de oude locatie en die nooit naar de nieuwe school meeverhuizen. “Deze leerlingen hebben ook recht op een groen schoolplein."

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk