Logo_inspectie_van_het_onderwijs_logo_goed

Het bestuur van de scholengroep Kristallis voor voortgezet speciaal onderwijs in Nijmegen “schiet te kort”. Dat staat in een rapport van de inspectie. De school voor kinderen met gedragsproblemen heeft grote financiële problemen en staat daarom onder toezicht. De inspectie verwacht binnen vier weken een verbeterplan van Kristallis. Dit meldt de Gelderlander.

Een jaar geleden kwamen de financiële problemen bij de Nijmeegse scholengroep aan het licht. Jeugdzorginstelling Entréa, waarmee Kristallis samenwerkt, moest met een forse lening te hulp schieten. De geldproblemen waren voor de inspectie aanleiding om in februari uitgebreid onderzoek te doen naar de scholengroep.

De inspecteurs vinden het bestuurlijk handelen van Kristallis van “onvoldoende kwaliteit”. De kwaliteit van het onderwijs komt daardoor in het geding, staat in het rapport. In april legde bestuurster Marie-Josée Vollebergh haar functie neer. Ron König, toen nog wethouder van Rheden, werd daarop benoemd als interim-bestuurder. “Het al in gang gezette verbetertraject, waarbij de financiën al op orde zijn, zullen we met kracht voortzetten”, zegt König in een reactie op het inspectierapport.
 
© Nationale Onderwijsgids