Stichting Play4Kids helpt kinderen in binnen- en buitenland die om uiteenlopende redenen niet goed kunnen meekomen in de maatschappij. Denk hierbij aan kinderen met een gedeeltelijke beperking, met ADHD, autisme, psychische problemen, leerproblemen en/of een instabiele thuissituatie. Hierdoor krijgen ze meestal een tekort aan voeding in communicatie, eten, sport, muziek, kleur en ritme. Het initiatief voor de Stichting werd genomen door Saar en Robert Houwaart.


Al op de lagere school, de Groen van Prinsterer School in Den Haag, was Saar (51) betrokken bij Afrika en het ontwikkelingswerk. Ze hielp bij het uitzetten en laten doorgroeien van projecten. Ze was toen al een ondernemend type en dat is doorgegroeid naar het zelfstandig ondernemerschap: "Ik heb een keramiekstudio gehad. Hierin gaf ik cursussen in het beschilderen van keramiek. Tegelijkertijd voerde ik gesprekken met de cursisten, waardoor zij op diverse fronten dingen konden verwerken. Vandaaruit zijn de coaching en trainingen gegroeid en met alles wat ik op mijn pad nog meer tegenkwam heeft mijn bedrijf (www.pbgz.com) zich ontwikkeld tot wat het nu is. Ik ben actief op het gebied van preventie (gezondheid), reducering van ziektekosten en maximale ontwikkeling van medewerkers."

De hulp die Stichting Play4Kids geeft bestaat uit het geven van trainingen (individueel en in groepsverband) en het uitzetten van projecten. De trainingen worden ook in bedrijven gegeven. De Stichting werkt samen met verschillende instanties en uiteraard de lokale bevolking. Er zijn al projecten gerealiseerd in Swaziland en Zuid-Afrika en die draaien daar nu op eigen kracht.

Op dit moment wordt een project optgestart voor een Youth and Family Centre (soort CJG) in Uganda. Het betreft een complex met een gezondheidscentrum, opleidingscentrum en een landbouwproject. Op 26 en 27 oktober a.s. zal de Stichting met een stand aanwezig zijn op de B2B dagen Groot Rijnmond en op 29 oktober t/m 31 oktober op het Kunst en Living evenement. Beiden worden gehouden in Ahoy Rotterdam. Op 6 november wordt een National Tweetup (www.nationaltweetup.nl ) georganiseerd. Ook hieraan doet de Stichting mee. Voor vrije toegangskaarten kunt u mailen naar: info@stichtingplay4kids.com.

Op papier bestaat de Stichting nog maar 1 jaar, maar in het hart van Saar en Robert bestaat die al veel langer: "Op privébasis hebben we diverse kleine projecten met hulp van vrienden georganiseerd. Die vrienden hebben ons geadviseerd om ons werk in een rechtsvorm vast te laten leggen, zodat het door kan gaan als ons iets overkomt. Bovendien gaan de deuren voor een stichting iets makkelijker open, zegt men. Maar dat is niet mijn gevoel. Als je positief en eerlijk vertelt en accepteert dat niet alles ‘ja' kan zijn in het leven, dan komt dat wat je nodig hebt ook wel op je pad."

Bron: Vrouwenpassie