Week Tegen Pesten laat kinderen en jongeren nadenken over roddelen

Uit onderzoek komt naar voren dat pestslachtoffers vaak lang last hebben van de gevolgen van het pesten. Psychische problemen kunnen jaren later nog de kop opsteken. Stichting School & Veiligheid wil daarom dat leerlingen nadenken voordat ze een roddel doorvertellen of geloven dat het daadwerkelijk zo is. Dat meldt NH Nieuws.

1200 scholen doen deze week mee aan De Week Tegen Pesten. Ook de scholen in ’t Gooi. Omdat de week vrij snel aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd, hoopt de stichting dat scholen meten een veilige klas kunnen creëren. Scholen krijgen daarvoor ook lesmateriaal, workshops en webinairs aangeboden om het pestgedrag vanaf dag 1 aan te pakken.

Veilige schoolomgeving 

Het thema van dit jaar is roddelen. Leerlingen moeten bij zichzelf nagaan of wat ze horen en zeggen wel klopt. Volgens Stichting School & Veiligheid begint een veilige schoolomgeving met respect voor elkaar en het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Op deze manier gaat er een schooljaar van start waarin iedereen zich veilig voelt. Dat hoopt De Week Tegen Pesten in ieder geval te bereiken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk