UDDEL - Het cluster-4 onderwijs op de Jacobus Fruytier scholengemeenschap wordt niet langer aangeboden in samenwerking met de Hoenderloo Groep, maar gaat door als nevenvestiging van de Obadjaschool in Zwolle. In 2006 heeft de Jacobus Fruytier scholengemeenschap het initiatief genomen om te starten met cluster-4 onderwijs. Bij deze start is de helpende hand geboden door de Hoenderloo Groep.

Intussen is de cluster-4 afdeling gegroeid tot 90 leerlingen. In samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) werd afgelopen periode de mogelijkheid onderzocht om op verschillende plaatsen binnen het Reformatorisch onderwijs het cluster-4 onderwijs vorm te geven. Op deze manier kon een landelijke spreiding van voorzieningen voor deze denominatie ontstaan en worden reisafstanden voor cluster-4 leerlingen korter.

Het onderzoek heeft voor de Jacobus Fruytier scholengemeenschap geresulteerd in een beschikking om met ingang van 1 augustus jl. als nevenvestiging van de Obadjaschool in Zwolle het cluster-4 onderwijs in Apeldoorn aan te bieden. De Obadjaschool is een school voor Speciaal Onderwijs op gereformeerde grondslag in de regio Zwolle en biedt onderwijs voor cluster-3 en -4 aan.

Voor ouders en verzorgers verandert er weinig. De enige wijziging betreft de inschrijving: hun (pleeg)kind wordt ingeschreven bij de Obadjaschool in Zwolle. Het onderwijs aan de leerlingen wordt net als voorgaande jaren in Apeldoorn gegeven.
De Jacobus Fruytier scholengemeenschap ziet vol vertrouwen een goede samenwerking met de Obadjaschool tegemoet. Gezamenlijk zorgen de scholen voor goed passend cluster-4 onderwijs op reformatorische grondslag.

Lees verder