Leerlingen en stagiairs in de zorg krijgen nauwelijks tot geen begeleiding en voelen zich vaak onder druk gezet

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: een flink deel van de reformatorische scholen vindt dat seks alleen plaats kan vinden binnen een huwelijk tussen een man en een vrouw, leerlingen en stagiairs in de zorg krijgen nauwelijks tot geen begeleiding en in een experiment van de Fontys Hogeschool in Eindhoven betalen zes studenten een docent met een chip in hun hand in plaats van met hun pinpas. 

Maandag: Freek Vonk wordt bijzonder hoogleraar aan de VU

Bioloog Freek Vonk is per 1 februari benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Evolutionary Biochemistry’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze leerstoel is mogelijk gemaakt door Naturalis Biodiversity Center en richt zich op de aanknopingspunten die natuurlijke gifstoffen bieden bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en op een nieuwe generatie antistoffen voor slangengiffen.
 

Dinsdag: School vaak geen optie voor kind met ernstige meervoudige beperking

Voor veel kinderen met een ernstige meervoudige beperking is naar school gaan geen optie. In een enquête onder ouders van deze kinderen van Reporter Radio en De Telegraaf antwoordde 59 procent dat hun kind geen onderwijs volgt. Ouders van de kinderen die wel naar school gaan, lopen vaak tegen onduidelijkheden aan over de kosten van zorg en onderwijs.
 

Woensdag: ‘Veel reformatorische scholen zijn tegen homohuwelijk’

Een flink deel van de reformatorische scholen vindt dat seks alleen plaats kan vinden binnen een huwelijk tussen een man en een vrouw.
 

Donderdag: 'Studievertraging, burn-outs en slechte begeleiding van stagiairs in de zorg'

Leerlingen en stagiairs in de zorg krijgen nauwelijks tot geen begeleiding en voelen zich vaak onder druk gezet om handelingen te verrichten waartoe ze nog niet bevoegd zijn. Drie op de tien zorgmedewerkers zegt dat de veiligheid en gezondheid van patiënten hierdoor onder druk komen te staan.
 

Vrijdag: Studenten Fontys Hogeschool Eindhoven betalen met chip in hun hand

In een experiment van de Fontys Hogeschool in Eindhoven betalen zes studenten een docent met een chip in hun hand, in plaats van met hun pinpas. De chip is een staaf van 12 millimeter lang en is twee maanden geleden bij de proefpersonen onder hun huid geplaatst. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids