Normal_rear-view-of-unidentified-people-listening-to-coac-2023-11-27-04-49-53-utc

De Volksuniversiteit Almere kan blijven bestaan dankzij nieuwe ruimtes in de bibliotheek van Almere Stad en het MBO College Almere. Vanaf september kunnen er weer nieuwe activiteiten plaatsvinden, meldt het bestuur. Zo laat Omroep Flevoland weten.

Gedurende 40 jaar konden Almeerders terecht bij de Volksuniversiteit voor taalcursussen en ander volwassenenonderwijs. Eerder dit jaar werd aangekondigd dat de universiteit noodgedwongen moest vertrekken bij middelbare school Helen Parkhurst vanwege te hoge verwarmingskosten.

Oplossing gevonden

Na de aankondiging dat de universiteit zou moeten stoppen, kwamen er veel reacties van mensen die wilden meedenken over nieuwe locaties. Dit leidde tot de ontdekking van enkele potentiële locaties. Uiteindelijk bleek de Nieuwe Bibliotheek een geschikte plek voor diverse lezingen, workshops en culturele activiteiten. Daarnaast kunnen de taalcursussen plaatsvinden bij het MBO College in Almere Buiten.

Blij met nieuwe mogelijkheden

Odette Breijinck, voorzitter van de Volksuniversiteit, is opgelucht en blij met de nieuwe mogelijkheden. "Het is zo fijn om te merken hoe erg de Volksuniversiteit Almere gewaardeerd wordt in de stad," zegt ze. "Na onze aankondiging dat we moesten stoppen met onze activiteiten, kwamen er uit allerlei hoeken steunbetuigingen en werd er actief meegezocht naar een nieuwe locatie. En dat is gelukt."

De doorstart van de Volksuniversiteit zorgt ervoor dat het brede aanbod aan cursussen en activiteiten voor volwassenen in Almere behouden blijft, en de organisatie kan haar waardevolle educatieve rol in de gemeenschap voortzetten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer