Normal_pull-2024-01-30-20-49-34-utc

De zomervakantie is een perfecte tijd voor leerlingen om nieuwe vaardigheden te leren, kennis op te doen en zich voor te bereiden op het komende schooljaar. Er zijn vele cursussen beschikbaar die niet alleen leerzaam, maar ook leuk en boeiend zijn. Hier hebben wij de top 5 cursussen voor leerlingen in de zomervakantie.

Waarom zomercursussen?

Zomercursussen bieden vele voordelen voor leerlingen. Ze kunnen helpen om een voorsprong te krijgen voor het nieuwe schooljaar, nieuwe interesses en hobby’s te ontdekken, en hun sociale netwerk uit te breiden door nieuwe vrienden te maken. Bovendien zijn deze cursussen een leuke en leerzame manier om de zomervakantie door te brengen.

EF (Education First) zomerkampen

EF biedt zomerkampen aan in steden zoals Amsterdam en Rotterdam. Deze cursussen zijn gericht op het verbeteren van de Engelse taalvaardigheid van jongeren door middel van interactieve lessen, groepsactiviteiten en culturele excursies. De focus ligt op het ontwikkelen van spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheden. Leerlingen hebben de kans om internationale vrienden te maken en hun taalvaardigheden in de praktijk te oefenen.

Zomerkunstacademie bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK)

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag biedt een zomerkunstacademie aan voor jongeren die geïnteresseerd zijn in kunst en design. Deze cursus omvat verschillende onderdelen zoals schilderen, tekenen, beeldhouwen en digitale kunst. Leerlingen krijgen de kans om te werken in professionele studio's en hun creativiteit te verkennen onder begeleiding van ervaren kunstenaars en docenten. De cursus eindigt met een tentoonstelling van het werk van de leerlingen.

Sport en outdoor cursus met SportWays hockeykamp

SportWays biedt gespecialiseerde hockeykampen aan tijdens de zomervakantie. Deze kampen zijn bedoeld voor hockeyliefhebbers van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Onder leiding van professionele trainers en bekende hockeyspelers verbeteren leerlingen hun technische vaardigheden, tactisch inzicht en fysieke conditie. Naast intensieve training is er ook tijd voor ontspanning en plezier, met verschillende sociale activiteiten en teambuilding oefeningen.

Theaterkamp - Jeugdtheaterschool Amsterdam

De Jeugdtheaterschool Amsterdam biedt een theaterkamp aan voor jongeren die gepassioneerd zijn over acteren en theater. Tijdens dit kamp kunnen leerlingen werken aan acteer- en improvisatietechnieken, stem- en bewegingswerk, en het maken van een eigen theaterproductie. Het kamp eindigt met een voorstelling voor familie en vrienden, wat een fantastische manier is voor leerlingen om hun nieuwe vaardigheden te laten zien en zelfvertrouwen op te bouwen.

Muziekkamp - Stichting Buitenkunst

Stichting Buitenkunst organiseert muziekkampen waar leerlingen kunnen deelnemen aan diverse muzikale activiteiten zoals zang, instrumentale muziek, compositie en bandworkshops. Onder begeleiding van professionele muzikanten kunnen de leerlingen hun muzikale talenten ontdekken en ontwikkelen. Het kamp biedt een inspirerende omgeving waar kinderen kunnen optreden, samenwerken en genieten van de natuur.

Vind alles op de Nationale Onderwijsgids

Alle informatie en nieuwsartikelen over de onderwijssector op één plek, dat is de Nationale Onderwijsgids. Bekijk alle artikelen wat betreft cursussen of andere onderwerpen nu op onze gids.

Door: Nationale Onderwijsgids / Michelle Klos