Normal_scherm_afbeelding_2024-08-09_om_09.30.53

Op 30 juli 2024 is het nieuwe schoolgebouw van De Recon aan de Dordtsestraatweg 472 in Rotterdam opgeleverd. Deze gespecialiseerde openluchtschool is ontworpen voor langdurig zieke kinderen en is vanaf 28 augustus operationeel voor het nieuwe schooljaar. De school biedt een veilige en aangepaste leeromgeving voor kinderen met ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartziekten en epilepsie. Dit meldt Bouwmagazine.

De Recon, voorheen verbonden aan het Zuiderziekenhuis, opereert nu als een zelfstandig instituut binnen een groot gebiedsontwikkelingsproject waar het oude ziekenhuis wordt omgevormd tot woonruimte. Het gebouw van circa 2.000 m² is speciaal ontworpen om aan de unieke behoeften van deze leerlingen te voldoen. Het project werd uitgevoerd door Drees & Sommer in opdracht van Stichting BOOR, met de gemeente Rotterdam als financier.

Moderne faciliteiten met medische zorg

Het nieuwe gebouw beschikt over moderne faciliteiten, zoals kook-, techniek- en binaslokalen, rust- en verpleegruimtes, en buitenruimtes die uitnodigen tot beweging. Een verpleegkundige is altijd aanwezig om medische zorg te bieden, zodat de leerlingen hun onderwijs zonder zorgen kunnen volgen. Het schoolplein is ingericht met een DJ-tafel, chillhoek, pannakooi en basketbalveld, en het gebouw voldoet aan de BENG-eisen, wat de nadruk op duurzaamheid onderstreept.

Kübra Öztürk, projectmanager bij Drees & Sommer, benadrukt het belang van de samenwerking met de schooldirectie en de toegevoegde waarde van het project. De oplevering van De Recon markeert een belangrijke stap in het aanbieden van hoogwaardig aangepast onderwijs voor langdurig zieke kinderen in Rotterdam. De officiële opening van de school zal op een later moment plaatsvinden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer

Beeld: Bouwmagazine