Normal_amsterdam__2_

 

AMSTERDAM - Aankomend studenten van opleidingen in het Amsterdamse middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs zorgen vooralsnog niet voor grote verrassingen met hun studiekeuze. Hun voorkeur voor opleidingen lijkt verdacht veel op die van studenten die een jaar geleden kozen voor een opleiding in de hoofdstad. Dat meldt de website van Metro.

 

Ook komend studiejaar is aan de Hogeschool van Amsterdam de opleiding Media, Communicatie & Informatie het meest geliefd. Van de veertienhonderd studenten die zich daarvoor tot dusver hebben aangemeld, vallen vijfhonderd straks buiten de boot. De hbo-opleidingen Forensisch Onderzoek en Fysiotherapie completeren de top drie van de Hogeschool van Amsterdam.

Bij ROC van Amsterdam is er veel vraag naar opleidingen op het gebied van luchtvaart. De top drie: Stewardess, Luchthavenbeveiliger, International Travel & Tourism. Aan de Universiteit van Amsterdam verheugen vooral taalstudies zich in de warme belangstelling van aspirant-studenten.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres