De gemeente Nijmegen, provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werken verder samen om mensen in Gelderland te verleiden op de fiets te stappen. Daartoe werd de overeenkomst ‘Wij fietsen samen verder’ ondertekend op de Radboud Universiteit Nijmegen. De universiteit is een van de 11 fietsambassadeurs. Dit meldt Rijksoverheid.
NOG
Fietsambassadeur Radboud Universiteit wil meer studenten op de fiets
-Het kabinet heeft 100 miljoen euro gereserveerd om regionale projecten te versnellen. Samen met provincies en gemeenten wordt de komende jaren 345 miljoen euro uitgegeven aan het verbeteren van snelfietsroutes en de aanleg van nieuwe fietsenstallingen. In Gelderland komt er onder andere een snelfietsroute tussen Ede-Wageningen en wordt de fietsenstalling bij station Nijmegen uitgebreid.
Dat de ondertekening plaatsvindt op de Radboud Universiteit is niet toevallig. De Radboud Universiteit is een van de 11 fietsambassadeurs. De universiteit doet veel om het fietsgebruik te bevorderen, zowel onder medewerkers als onder studenten. Aantrekkelijke fiscale regelingen, gratis deelfietsen van de universiteit en fietslessen voor internationale studenten zijn enkele voorbeelden. Op dit moment komt 60 procent van de medewerkers van de Radboud Universiteit al op de fiets naar het werk. Het streven is dat aantal uit te breiden naar 70 procent in 2025. Dagelijks reizen er zo’n 50.000 studenten, 18.000 medewerkers en 5000 bezoekers van en naar de terreinen van de universiteit de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en het ziekenhuis.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids