Studenten TU Delft halen net geen wereldrecord met waterstofauto

Delftse studenten hebben in een week tijd met hun zelfgebouwde waterstofauto op één tank 1.273 kilometer afgelegd. In de tank zat 1,45 kilo waterstof bevatte. Het studententeam probeerde het wereldrecord van Toyota te verbreken. Maar die 1.360 kilometer werd niet gehaald. Dat meldt NU.nl.

Het team van de TU Delft had eerder berekend dat ze op een lege tank 2.056 kilometer konden rijden. Ze balen wel dat hun wereldrecordpoging is mislukt.

Afgelopen week reed de waterstofauto langs de wegen van de Elfstedentocht in Friesland. Daar zijn de wegen vlak en rustig, aldus een teamlid.

Potentie van waterstof 

Het team van 25 studenten wou de potentie van waterstof in de energietransitie laten zien. Daarom reden ze de route die al 27 jaar niet meer geschaatst kan worden vanwege de klimaatverandering. De studenten vinden het nu dan ook de juiste tijd om over te stappen naar duurzamere brandstoffen.

Goedkeuring door RDW 

De waterstofauto van de studenten moest eerst goedgekeurd worden door de RWD om over de openbare weg te mogen rijden. Het voertuig moest aan 1.301 eisen voldoen. Het studententeam kreeg uiteindelijk toestemming en daarbij ook een officieel nummerbord.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk