TU Delft betaalt zelf de ontstane schade na pro-Palestijnse demonstraties

Het pro-Palestinasentiment is nog niet weg van de campus van de TU Delft. Teksten als ‘TU Delft complicit’ en ‘Don’t like graffiti?’ sierden maandag 24 juni nog de muren van de faculteit Techniek, Bestuur en Management en Onderwijs en Studentenzaken. Een internationale basisschool en kinderopvang bevinden zich ook in het laatste gebouw. Dat meldt Delta. 

De universiteit heeft dinsdag 25 juni de graffiti laten verwijderen en betaalt zelf de schoonmaakkosten. Vicerector Rob Mudde zei tijdens een overleg met de studentenraad dat die kosten een kwart miljoen euro bedroegen. Een woordvoerder van de TU Delft zegt dat de schoonmaakkosten nog duurder kunnen uitpakken.

Speciaal bedrijf voor het schoonmaken van de aula 

Het geld wordt besteed aan een nieuwe vlaggenmast, muren die overgeschilderd moeten worden en deuren die vervangen moeten worden. TU Delft schakelde zelfs een speciaal bedrijf in voor het schoonmaken van de aula. 

Pro-Palestijnse demonstraties 

Op de campus van de universiteit vonden er de laatste weken pro-Palestijnse demonstraties plaats. Actievoerders hebben tijdens de demonstraties veel vernielingen aangericht. Voor de universiteitsbibliotheek werden er op 23 mei tenten neergezet. Die bleven ruim drie weken staan.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk