Normal_scherm_afbeelding_2024-07-26_om_09.24.08

De International Aviation Women’s Association (IAWA) heeft dit jaar een beurs van 5.000 USD toegekend aan Tanya Spee, een masterstudent aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Dit meldt TU Delft.

Tanya Spee neemt deel aan het Honours Programme van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, met specialisaties in 'Robotica' en 'Ruimtevaart'. Ze is een drukke student en actief in verschillende rollen en omgevingen die haar passie en identiteit weerspiegelen. Ze werkt als stagiaire Space System Engineering bij Ubotica Technologies en is trainee bij de Koninklijke Luchtmacht, waar ze zich bezighoudt met ruimtevaarttechniek. Daarnaast fotografeert Tanya graag voor sociale projecten en staat ze zelf model voor kunstprojecten. Tanya benadrukt haar unieke positie als vrouw in een door mannen gedomineerde sector: “Met de variatie in mijn studie, werk en hobby's ben ik vaak omringd door mannen. Ik laat graag zien dat ik niet een van de jongens ben, maar als vrouw mijn eigen plek verover in de wereld van ruimtevaart en technologie.”

International Aviation Women’s Association

IAWA reikt jaarlijks beurzen uit aan vrouwelijke studenten van een select aantal universiteiten die luchtvaart- en/of ruimtevaartopleidingen volgen. De TU Delft is een van deze universiteiten. Christine De Gagné, voorzitter van de IAWA Scholarship Committee en werkzaam bij Airbus als Airline Marketing Director Europe, prees Tanya's aanvraag: “Tanya springt meteen in het oog! Haar toewijding en energie waren voelbaar. Haar vermogen om haar vaardigheden in te zetten om jonge vrouwen te versterken en verbinden, was inspirerend. Haar passie, leiderschap en oprechte zorg straalden door, dit is duidelijk te zien in hoe ze zich verbindt met de missie van IAWA. Tanya's vastberadenheid, zelfbewustzijn en veerkracht maakten haar volgens het comité de ideale kandidaat.”

Eerdere winnaars

Spee ontvangt de beurs om te besteden aan haar onderwijs. Eerdere winnaars van deze prestigieuze beurs aan de TU Delft zijn onder anderen Margot Winters (2023), Gaia Roncalli (2022), Leanne van Dam (2021), Giulia Gatti (2020), Julia Radius (2019) en Nadine Duursma (2018).

Beeld: TU Delft