Student uit Enschede moet half jaar de cel in voor versturen dreigberichten docent

Een student uit Enschede moet van de rechter zes maanden de gevangenis in vanwege het versturen van dregberichten en een rouwkaart naar de Haagse campus van de Universiteit Leiden. Ook krijgt de 32-jarige student tbs met dwangverpleging opgelegd. Een docent van de Universiteit Leiden was het mikpunt van de bedreigingen. Dat meldt RTV Oost.

De student uit Enschede werd op 19 januari van dit jaar aangehouden in Den Haag. In zijn rolkoffer zat een mes verstopt. De student zou lijden aan een psychotische stoornis en de kans is groot dat hij nogmaals de fout in gaat. Daarom krijgt de student naast de gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging.

Buitengesloten 

De opleiding zou de student buitensluiten, zo liet de man weten tijdens de behandeling van zijn strafzaak. Voor zijn studie bestuurskunde leverde hij tweemaal op rij een opdracht in. Dit was geschreven in het Engels in plaats van in het Nederlands. De docent weigerde daarom de opdracht na te kijken.

Bedreigingen per mail 

Vanwege deze beslissing ontving de docent vanaf oktober 2023 tot aan de arrestaties van de student in januari 2024 169 e-mails. De docent werd daarin ‘hoer’ en ‘racist’ genoemd. De student verweest in de mails ook naar verscheidene recente schietincidenten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk