Ex-studente tandheelkunde blijft vastzitten na stalking docenten en medewerkers

De oud-studente tandheelkunde die docenten en medewerkers van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) maandenlang stalkte en bedreigde, blijft vastzitten. Dat meldt RTV Noord.

In de gevangenis moet de studente wachten op de behandeling in het Pieter Baan Centrum in Almere. De rechtbank van Groningen heeft dat besloten. De studente moet verplicht naar het Pieter Baan Centrum, omdat ze niet voor nader onderzoek naar een psycholoog wilde gaan.

Kans op herhaling is groot 

Haar advocaat stelde voor om de behandeling buiten de gevangenis af te wachten, maar daar ging de rechter niet in mee. “Alle medewerkers hebben ontzettend veel last gehad van het gedrag van de studente. Specialisten achten de kans op herhaling erg groot, dus daarom blijft ze vastzitten.”

Lastigvallen van docenten, medestudenten en medewerkers 

In november 2023 werd de vrouw aangehouden nadat ze docenten, medestudenten en medewerkers van de universiteit en van het ziekenhuis continue lastigvalt. De opleiding had de vrouw geschorst, want het tandarts vak bleek niet voor haar weggelegd.

Vervolgens verstuurt de vrouw verschillende beledigende brieven, appjes en smsjes. In de gebouwen van de opleiding hangt ze folders op waarin medewerkers worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend en agressief gedrag.

Tijdens de rechtszaak zit de vrouw erbij alsof het niet over haar gaat. De reden waarom ze niet naar een psycholoog wil gaan is duidelijk zegt ze. “Ik heb het niet gedaan, daarom werk ik niet mee.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk