Volksuniversiteit telt de meeste inschrijvingen voor dit cursusjaar

Volksuniversiteit Het Groene Hart heeft een gigantisch veel inschrijvingen binnengekregen voor het nieuwe cursusjaar. Het gaat om een recordaantal. Het populairst zijn de Kunstbusreizen. Dat meldt het AD.

Voor een cursus schreven zich 730 inwoners uit Woerden, Bodegraven en omgeving in. Het cursusjaar 2017-2018 telde 652 inschrijvingen, dat was toen een recordjaar.

Verschillende cursussen 

Er zijn ruim 160 cursussen beschikbaar. Daarbij moet men denken aan taalcursussen, maar ook filosofie en groendecoratie. Tijdens de Kunstbusreizen gaan cursisten met een bus naar een museum of tentoonstelling. Voor deze reizen zijn er veel aanmeldingen binnengekomen. Een drieluik cursus over kunstenaarsgroep ‘De Ploeg’, een culinaire workshop voor gerechten uit Azië, een cursus schilderen en een pottenbakkerscursus maken de top 5 compleet.

Lezing correspondent Olaf Koens 

De Volksuniversiteit start het nieuwe cursusseizoen met een lezing van correspondent Olaf Koens. Dit staat gepland op vrijdag 13 september in Het Klooster in Woerden. Italiaans start als eerste cursus op dinsdag 24 september.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk