Normal_6758

De Universiteit Leiden is op zoek naar kinderen en jongeren die willen meedoen aan een hersenonderzoek, zo meldt Omroep Rijnwoude. Deelnemende pubers doen een ochtend of middag diverse testen en krijgen een MRI-scan.

Waarom nemen pubers soms zulke grote risico's? Waarom lijken jongeren soms niet te leren van hun fouten? En wat is de invloed van hormonen en genen tijdens de puberteit? Dat gaan Barbara Braams en Sabine Peters met professor Eveline Crone van het Brain & Development Lab van de Leidse Universiteit onderzoeken.

De komende maand begint de hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie met haar team aan het onderzoek ‘Braintime'. Het Braintime-project is een uniek onderzoek, omdat voor het eerst de hersenontwikkeling van jongeren over langere tijd wordt gevolgd.

De nadruk hierbij ligt op de sociaal-emotionele en de verstandelijke ontwikkeling van kinderen en jongeren, in combinatie met de hersengroei. In totaal zullen rond de 300 pubers worden verwelkomd in het Leidse Laboratorium.

Het onderzoek is alleen mogelijk door de vrijwillige medewerking van jeugdige deelnemers uit Leiden en omgeving. De wetenschappers zijn nog op zoek naar 8- tot en met 17-jarigen, die rechtshandig zijn en geen vaste beugel hebben, en natuurlijk enthousiast zijn over het onderzoek.

Zij kunnen voor meer informatie over het onderzoek en om zich aan te melden terecht op de website van Braintime.

© Nationale Onderwijsgids