Een 25-jarige leerkracht van de Koningin Wilhelminaschool in Hardinxveld-Giessendam is opgepakt op verdenking van ontucht met twee leerlingen. Hij zou twee jongens van respectievelijk 12 en 13 jaar onzedelijk hebben betast. Dat meldt dagblad De Telegraaf.

De zedendelicten zouden in 2009 en 2010 hebben gespeeld tijdens een schoolkamp. De twee slachtoffertjes zijn inmiddels van school af.

De ouders van de jongens hebben aangifte gedaan bij de politie. De leraar van de protestants-christelijke school is voorlopig op non-actief gesteld.

Deze week hebben de ouders van de overige leerlingen een brief ontvangen over de kwestie. Op een drukbezochte bijeenkomst in het Hervormd Centrum zijn zij dinsdagavond verder geinformeerd over de trieste gebeurtenissen. Daarbij liepen de emoties volgens aanwezigen hoog op. Ook burgemeester Maria Wiebosch-Steeman was daarbij aanwezig.

Collega's van de verdachte hebben geschokt gereageerd op het nieuws.

De man staat al zes jaar bij de Koningin Wilhelminaschool voor de klas en stond bekend als een gewaardeerde collega. Hij was niet eerder met de politie in aanraking gekomen.

© Nationale Onderwijsgids