Normal_4191

Dinsdag 1 februari om 14.00 uur wordt de website "www.watismijnding.nl " gelanceerd tijdens de open dag van ROC Mondriaan in Den Haag. Deze innovatieve website helpt jongeren een verantwoorde opleidings- of beroepskeuze te maken in het (V)MBO op basis van hun natuurlijke talenten of competenties.


De jongere maakt op de site een competentietest waarna het systeem deze testuitslag volautomatisch matcht met de competentieprofielen van alle opleidingen in het MBO onderwijs. Daarbij wordt rekening gehouden met de interesse, leeftijd en aantal jaren opleiding van de jongere.

Het resultaat is een top 10 aan opleidingen (uit een totaal aanbod van ongeveer 630) die de jongere, op basis van het niveau van zijn competenties, het beste liggen.

Wellicht kan de site een bijdrage leveren aan de verdere daling van schooluitval in het MBO. Er zijn nu nog 39600 uitvallers, de minister wil terug naar 25000 uitvallers in 2016. Een verantwoorde opleidingskeuze die past bij de natuurlijke talenten van jongeren zal zeker bijdragen aan meer gemotiveerde leerlingen, een plezieriger onderwijsklimaat en minder voortijdig schooluitval.