GOES (ANP) – In een van de bedrijfspanden van sociale werkplaats De Betho op bedrijventerrein Klein Frankrijk in Goes heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed. Het pand is volledig verwoest. Dat heeft een woordvoerder van de veiligheidsregio Zeeland gemeld.

De uitslaande brand brak rond middernacht uit in een sociale werkplaats van 2500 vierkante meter. De brandweer rukte met groot materieel uit. Rond twee uur was de brand onder controle. De brandweer verwacht nog tot het middaguur bezig te zijn met blussen.

Volgens de brandweer was er is geen gevaar voor de omliggende panden. Er was veel rookontwikkeling. De brandweer heeft metingen verricht, maar in de rook zijn geen abnormale concentraties schadelijke stoffen ontdekt. In totaal zijn zo’n honderd tot honderdtwintig hulpverleners ingezet, voornamelijk brandweermensen.

In totaal werken bij De Betho zo’n zevenhonderd mensen. In het verwoeste pand werken driehonderd mensen. De directie van het Calvijn College, dat vlakbij het afgebrande pand ligt, heeft besloten donderdag geen les te geven omdat het terrein bij de school als werkterrein voor de brandweer wordt gebruikt. De bedrijven op Klein Frankrijk kunnen wel gewoon open gaan.