Normal_4095

Ruim 2000 leerlingen van het vmbo in Baarn maken in de week van 31 januari tot en met 4 februari uitgebreid kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek, zo meldt het Baarns Weekblad.

Het Techniekgilde Eemland, technisch bedrijfsleven, brancheorganisaties, onderwijs en Kamer van Koophandel brengen techniek vanuit verschillende invalshoeken zodanig in beeld, dat de leerling het herkent vanuit zijn eigen leefomgeving. Leerlingen gaan vooral zelf aan de slag.

Ook dit jaar is er een interessant programma samengesteld. Voor de vmbo tl/gl-leerlingen en voor de VMBO basis- en kaderleerling is een apart programma ontwikkeld.

VMBO TL/GL leerlingen gaan zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een 1,5 uur durend programma maken zij kennis met vier verschillende mogelijkheden van werken in de techniek.

Er is keuze uit acht verschillende activiteiten, zoals het vormgeven van metaal en productietechnieken in de metaal, het bouwen van een maquette voor een huis, calculeren, digitaal ontwerpen, programmeren van een robot, laboratoriumonderzoek, innovatie met brandstof en installatietechniek, de werking van een motor en het effect van transport.

Meisjes kunnen kennismaken met vrouwen die werkzaam zijn in de techniek.