Normal_4254

AMSTERDAM (ANP) - Een dertienjarige leerlinge van het Huygens College in West is deze week bij een vechtpartij gewond geraakt vanwege een foto op Twitter. Het meisje had zich met een vriendinnetje in een string laten fotograferen. Een klasgenote zette de foto op internet.

Volgens de politie ontstond 's middags op school een broeierige sfeer, waarbij twee groepen meiden tegenover elkaar stonden. Ook op Twitter werd over en weer gescholden.

De school schakelde de buurtregisseur in, die twee keer naar het Huygens College kwam om de gemoederen tot bedaren te brengen. Het meisje werd naar huis gestuurd, maar kwam rond vijf uur in de middag met vriendinnen en familie terug om verhaal te halen.

Vechtpartij
Voor de ingang van een supermarkt op de Overtoom kwam het tot een vechtpartij. Brandweerlieden van een passerende brandweerauto haalden de vechtende meiden uit elkaar.

Het meisje bleek enkele schaafwonden te hebben en werd door ambulancebroeders ter plekke behandeld en naar school gebracht. Daar werd ze opgevangen.

Volgens de school waren de andere betrokkenen bij de vechtpartij van een andere school afkomstig. Het meisje met wie het slachtoffer zich had laten fotograferen, zit op een school in Noord en zou ook bedreigd zijn.

Op het Huygens College reageerden veel leerlingen verontwaardigd op het incident. Voor AT5 zeiden enkele leerlingen echter dat het meisje terecht 'te grazen' was genomen. ''Hoerig gedrag moet worden gestraft,'' zei een jongen met petje.

De school heeft contact opgenomen met zijn ouders, omdat hij een reactie gaf 'waar wij als school absoluut niet achter kunnen staan, omdat die niet weergeeft hoe wij willen dat met elkaar wordt omgegaan', aldus de schoolleiding.

Alle andere ouders van de leerlingen krijgen vandaag een brief van de school.