Normal_4916

Casey Heynes, de Australische jongen die op school gepest werd en uiteindelijk zijn agressor zwaar tegen de grond smakte, is door de schooldirectie voor vier dagen geschorst. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het filmpje waarin te zien is hoe Casey zich verweert tegen de pestkop, werd een veelbekeken video op internet.

Ook de 'bully' moet zich vier dagen bezinnen over zijn gedrag. De vader van Casey zegt dat zijn zoon al jaren het slachtoffer is van pesterijen wegens zijn gewicht.

Volgens zijn vader durfde Casey hem ook niets vertellen over het gevecht. "Hij durfde het tegen niemand te zeggen, uit schrik voor wraakacties", aldus de vader. "Casey is geen gewelddadige jongen. Dit is de eerste keer dat hij zo uithaalt en ik wil niet dat hij te zwaar gestraft wordt. Ik heb hem altijd geleerd dat hij anderen niet mag slaan. Maar blijkbaar doen ouders van andere kinderen dat niet."

Volgens de leerlingen van de campus is geweld dat gefilmd wordt en online gepost, er haast dagelijkse kost. "Verschrikkelijk wat ik hier al allemaal gezien heb. Veilig voel ik me alles behalve", aldus een anonieme leerling. "Casey is geregeld het slachtoffer. Ze slaan hem en duwen hem wat in het rond. Tot hij het beu werd en zijn woede bekoelde."

Online is er heel wat sympathie voor Casey en is er zelfs een 'Casey Heynes Anti Bullying Day' in het leven geroepen. De pestkop ten slotte kwam ervan af met alleen wat schaafwonden aan de knie.