Normal_4987

Op dinsdag 22 maart 2011 vindt de aftrap plaats van een unieke samenwerking tussen (v)mbo scholen in de Euregio, zo meldt Gelre FM.

Deze start vindt plaats op de vmbo-locatie Stationsplein van het Christelijk College Schaersvoorde aan de Landbouwstraat 1 te Aalten, waarbij ook de partnerscholen uit Bocholt en Isselburg, vertegenwoordigers van de Euregio, de gemeente Aalten en Bocholt, de Duitse onderwijsinspectie en vertegenwoordigers uit het onderwijs en bedrijfsleven aanwezig zullen zijn.

Sinds drie jaar is de afdeling vmbo van de locatie Stationsplein in gesprek met vertegenwoordigers van de Euregio, de Verbundschule Isselburg ( Haupt- und Realschule =vo) en het Berufskolleg West uit Bocholt (school voor mbo). De insteek voor dit project was en is om te kijken hoe wij van elkaar kunnen leren, gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten, de taal van elkaar kunnen gebruiken en om internationale stages te organiseren.

De uitkomst van de besprekingen is een uniek project geworden in de grensregio. Leerlingen van de Verbundschule Isselburg volgen 20 weken lang met leerlingen uit Dinxperlo de lessen Praktische Sector Oriëntatie (PSO) op de vmbo-locatie in Aalten.

De PSO-lessen zijn voor de Nederlandse leerlingen bedoeld om hen voor te bereiden op het maken van een keuze tussen de beroepsgerichte vakken, die Schaersvoorde aanbiedt. De Duitse leerlingen kennen dit in hun land niet, maar doen dus nu op een Nederlandse school deze unieke ervaring op.

De lessen worden gegeven in de Nederlandse taal waarbij de Nederlandse leerlingen als tolk optreden.