Normal_5126

Op 21 maart was de sluitingstermijn voor de SLOA-regeling 2011 (Wet subsidiëring landelijke onderwijsondersteunende activiteiten). Maar liefst 71 scholen hebben een aanvraag ingestuurd, zo meldt de VO-raad, de brancheorganisatie voor het voortgezet onderwijs.

Op 16 mei wordt bekendgemaakt welke aanvragen geselecteerd zijn. Een onafhankelijke beoordelingscommissie brengt hierover een bindend advies uit aan het bestuur van de VO-raad.

Met de SLOA-regeling kunnen scholen een aanvraag indienen voor bekostiging van een R&D-project. Uitgangspunt hierbij is dat de subsidie wordt ingezet voor het onderzoeksdeel van het project; het ontwikkeldeel wordt door de school bekostigd.  

De beoordelingscommissie wordt in de voorselectie ondersteund door Agentschap NL. Het overkoepelend onderzoeksteam geeft bij de voorselectie aan in hoeverre er overlap is met reeds bestaand onderzoek.

De beoordelingscommissie motiveert bij de uiteindelijke selectie haar keuzes schriftelijk richting het bestuur van de VO-raad.