Normal_5707

De Vlaamse leraar die afgelopen dinsdag in een school in Kinrooi een 13-jarige leerling 45 minuten opsloot in een kast, hoort maandag de sanctie die hij opgelegd krijgt van de schooldirectie. Dat meldt het Nieuwsblad.

De directie van de Eerstegraadsschool heeft voor aanstaande maandag een speciale vergadering beledd, om de sanctie te bepalen voor de 49-jarige docent.

'Het is duidelijk dat het incident niet door de beugel kan en dat er een gepaste maatregel genomen moet worden', zo zegt coördinerend directeur van de scholengroep Frank Hungenaert.

'We voeren momenteel nog een intern onderzoek om de juiste toedracht van de feiten te kennen, en zullen dit bespreken tijdens de raad van bestuur. Dan zal er ook beslist worden over de sanctie die we zullen opleggen.'

De 13-jarige leerling, die in het beroepsvoorbereidend leerjaar zit, was dinsdagvoormiddag tijdens de praktijkles Hout aanvankelijk zelf in de kast van 30 bij 40 cm gekropen. De leerkracht heeft hem daarna bij wijze van straf opgesloten in diezelfde kast, drie kwartier lang.