Normal_5625

Bij de Willie Wortel Wedstrijd 2010-2011 hebben twee leerlingen van het Groene Hart Lyceum de Publieksprijs in de wacht gesleept. Op 20 april hebben Tom van den Berg en Mika Brohms uit C2V4 het publiek kunnen overtuigen van het nut van hun uitvinding de ‘ToMi'.

Leerlingen van de Talentklas Techniek in klas 2 kregen de mogelijkheid mee te doen aan de Willie Wortel Wedstrijd, een regionale ontwerpwedstrijd. In totaal hadden 150 groepen zich ingeschreven, waaronder drie groepen van het Lyceum. Twee daarvan gingen door naar de finale en één ervan is nu dus zelfs in de prijzen gevallen! Sommigen zeggen zelfs dat de Publieksprijs de meest begeerde prijs is van allemaal.

De uitvinding van de twee ambitieuze ontwerpers de ‘ToMi' is een verhoging voor de bagagedrager van een fiets, zodat het gewicht van een zware rugzak niet meer aan je rug hangt, maar op je fiets rust. Mika en Tom werkten nauw samen met het metaalbewerkingsbedrijf AFA b.v. uit Alphen aan den Rijn. Aan het einde hebben alle finalisten een rugzak gekregen met het logo van de Willie Wortel Wedstrijd erop, met daarin verschillende gadgets of gifts van alle bedrijven die meededen.

Tot 16 mei zijn alle uitvindingen nog te zien in het Boerhaavemuseum in Leiden. De ‘ToMi' en de ‘Bathmaster', de andere uitvinding afkomstig van het Lyceum, zijn de week daarna nog in de aula van het Lyceum te bewonderen.