Normal_5694

ROTTERDAM (ANP) - Ruim 150 Rotterdamse havo- en vwo-leerlingen brengen maandag 9 mei met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam een bezoek aan herinneringscentrum Kamp Westerbork. De leerlingen gaan daar met de burgemeester in discussie over onder meer het herdenken van de Tweede Wereldoorlog.

De leerlingen werken aan een project over het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Het doel van het bezoek aan het herinneringscentrum is om de scholieren met eigen ogen te laten zien wat er is gebeurd tijdens de oorlog. De burgemeester wil met de leerlingen praten over de invloed van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog op de huidige samenleving.

Aboutaleb zei woensdag tijdens de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst in de Laurenskerk: „Het is belangrijk dat jonge mensen weet hebben van de Tweede Wereldoorlog, omdat de oorlog en de bevrijding zo diep inwerkten op de geschiedenis van Rotterdam. Ook jonge inwoners moeten weten waarom deze stad zo'n modern centrum heeft en waarom oude en nieuwe gebouwen soms zo dicht naast elkaar staan."