Normal_5724

De middelbare school Nieuw-Zuid in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde gaat scholieren les geven over kanker, zo meldt De Echo.

Vanaf 11 mei staan de leerlingen vier dagen stil bij deze levensbedreigende ziekte. Zo komen ex-patiënten vertellen over kanker en wordt het project afgesloten met een sponsorloop over de Olympiaweg.

Het is voor de tweede keer dat Nieuw-Zuid stil staat bij kankerpatiënten. De themaweek is in het leven geroepen door Unilever, een van de stagepartners van de school. Het bedrijf doet al jarenlang mee aan de Roparun, een marathonloop waarvan de opbrengst bestemd is voor kankerpatiënten. Nieuw-Zuid wilde ook meedoen en organiseerde daarom vorig jaar een grote sponsorloop.

Volgens leraar Matthijs Biesbroek was dat een groot succes. 'Je merkte dat zo'n week heel veel met de leerlingen deed. De opbrengst van de sponsorloop was niet zo veel: zo'n duizend euro. Maar het gevoel wat op de school heerste was meer dan duizend euro waard.'

Er wordt tijdens de themaweek ook aandacht geschonken aan het scheldwoord kanker. 'Dat is inmiddels een stopwoordje geworden bij veel scholieren', weet Biesbroek. 'Als het lekker weer is, zeggen ze: "het is kankermooi weer". Daar spelen we tijdens deze week ook op in. Ik hoop dat leerlingen iets vaker gaan nadenken voordat ze iets zeggen.'