Normal_5777

Op 11 mei vindt in waterstad Rotterdam de lancering plaats van de onderwijseditie van De Bosatlas van Nederland Waterland , een atlas waarin de veelzijdige relatie van Nederland met water centraal staat.

Dankzij financiële bijdragen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de Unie van Waterschappen, Gemeentewerken Rotterdam en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, kunnen meer dan 14.000 exemplaren van de atlas worden verspreid onder alle middelbare scholen van Nederland.

De Bosatlas van Nederland Waterland
Nederland is een waterland. Onze economie kan niet zonder havens en rivieren, en recreëren doen we aan de Noordzeekust, op de Friese meren of een Waddeneiland.

Ons land blinkt uit in het ontwikkelen en toepassen van kennis over water, of het nu gaat om veiligheid of gezondheid, om dijkenbouw of zuiveringstechnologie, om energieopslag of ecologie, om het voorkomen van wateroverlast of het verbeteren van de waterkwaliteit. De Bosatlas van Nederland Waterland gaat over al deze aspecten van onze omgang met water.

Belang voor het voortgezet onderwijs
Water is ook een belangrijk thema in het aardrijkskundeonderwijs, en de atlas is daarmee een waardevolle informatiebron voor docenten en leerlingen.

Hoogleraar onderwijsgeografie Joop van der Schee van de Vrije Universiteit, tevens Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG)-vertegenwoordiger van het aardrijkskundeonderwijs, zegt over De Bosatlas van Nederland Waterland: 'Omdat water een van de belangrijkste onderwerpen is in de eindexamenprogramma's van het voortgezet onderwijs, zijn de 300 waterkaarten in deze atlas onmisbaar voor docenten en scholieren.'

Alle middelbare scholen van Nederland krijgen nu een aantal exemplaren, dankzij financiële bijdragen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de Unie van Waterschappen, Gemeentewerken Rotterdam en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat.