Normal_6465

Donderdag 30 juni hebben de negen leerlingen van de Haagse kopklas hun certificaat gekregen uit handen van wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening).

De kopklas is bedoeld voor leerlingen die HAVO- of VWO- aankunnen, maar door een taalachterstand een lager schooladvies voor het voortgezet onderwijs krijgen. In de kopklas, een extra jaar na het basisonderwijs wordt intensief taalonderwijs gegeven. Daardoor krijgen leerlingen de kans om de basisschool af te ronden met een advies dat recht doet aan hun niveau.

Kopklas succesvol
De Haagse kopklas ging van start in het schooljaar 2004/2005 en bestaat nu zes jaar. In totaal volgden 69 leerlingen de kopklas. 80% van deze leerlingen stroomde door naar HAVO of VWO. Na de zomervakantie starten 14 leerlingen in de kopklas HAVO/VWO en 15 leerlingen aan de nieuwe kopklas voor VMBO-t.

Wethouder Ingrid van Engelshoven: "De kopklas is een succesverhaal. De kopklas maakt de weg vrij zodat talent meer tot ontwikkeling komt. Daarom breiden we het aantal kopklassen de komende jaren flink uit. Wat mij betreft zijn er in het schooljaar 2012/2013 vijf kopklassen in Den Haag."