Normal_7322

DRONTEN - Duizend leerlingen die in Nederland Leonardo Onderwijs volgen komen vrijdag 23 september naar de eerste landelijke Leonardodag bij FlevOnice in Biddinghuizen. Deze dag is georganiseerd door ouders van de Leonardo-afdeling in Dronten.

Op deze dag wil de organisatie een statement maken naar de buitenwereld. Hoogbegaafde kinderen zijn niet alleen slim, ze zijn net als elk ander kind ook gewoon kind. Duizend hoogbegaafde kinderen met duizend verschillende interesses en talenten. Dit wordt onder andere benadrukt door de sportieve activiteiten op die dag.

Naast de sportieve uitdaging wil de Leonardostichting de waarde van deze kinderen voor de maatschappij laten zien. Dit doet zij in de vorm van een intellectuele uitdaging: de Leonardo Challenge, waarin complexe vraagstukken en dilemma's waar toonaangevende ondernemingen en de politiek mee worstelen worden voorgelegd aan de leerlingen. Zij zullen in de Leonardo Challenge oplossingen en suggesties bedenken.

De meest creatieve en beste oplossingen worden overhandigd aan de betreffende ondernemingen en politieke kopstukken. Hiermee wil de organisatie de talenten en de kracht van het creatieve denkvermogen van hoogbegaafde leerlingen aan de maatschappij laten zien.

Aanmelden of meer informatie opvragen kan via info@leonardostichting.nl.

© Nationale Onderwijsgids