Normal_6771

Leerlingen, ouders en docenten van het Da Vinci College in Purmerend zijn ontevreden over het functioneren van de school. Vlak voor de vakantie kwam het tot protesten, zo meldt de lokale afdeling van de SP.

Wat begon als een protestbijeenkomst op het schoolplein van het Da Vinci, onderdeel van de Purmerendse Scholen Groep (PSG), leidde tot een felle woordenwisseling tussen de directie enerzijds en ouders, leerlingen en docenten anderzijds.

Eerder hadden circa 60 leerkrachten van het Da Vinci College een open brief aan de directie gestuurd. Uit de brief blijkt dat er bij deze groep weinig vertrouwen meer in de huidige directie van de PSG is. Zo zien de leerkrachten de plannen om volgend jaar hoorcolleges met 60 leerlingen te geven absoluut niet zitten.

Volgens het bestuur van PSG ligt het probleem niet bij het beleid van de directie, maar bij de 'informele leiders' binnen het Da Vinci, waardoor de school de afgelopen vijf jaar al 15 schoolleiders heeft versleten. Bij andere vestigingen speelden de problemen niet, zo schreef de directie op hun beurt weer in een open brief.

De politiek in Purmerend probeert te bemiddelen in het conflict. Er is een speciaal e-mailadres ingesteld waar betrokkenen klachten naartoe kunnen mailen: psg.bezorgd@gmail.com

© Nationale Onderwijsgids