Normal_6940

AMSTERDAM (ANP) - De 15-jarige Imane Mahssan heeft door het gaan dragen van een hoofddoek aangegeven dat ze de doelstelling van Het Don Bosco College in Volendam niet meer respecteert. De school kan dit niet tolereren, omdat daarmee het verwezelijken van de katholieke grondslag in gevaar komt.

Dat zei de advocaat van de Volendamse school, Wilco Brussee, vrijdag bij het gerechtshof in Amsterdam. Daar diende het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in Haarlem, dat Het Don Bosco College leerlingen mag verbieden een hoofddoek te dragen.

Imane en haar vader, die op de zitting aanwezig waren, vinden het niet eerlijk dat eerder bij een andere moslima wel een hoofddoek werd toegestaan. En ook op een andere school die valt onder de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam zijn er leerlingen die hoofddoeken dragen, benadrukten ze aan de rechters van het hof. „Waarom zij wel en mijn dochter niet", vroeg de vader van Imane zich hardop af. Hij vindt het beleid niet voor iedereen gelijk en daarin schuilt zijn grootste bezwaar, legde hij uit.