Normal_7358

BEIROET (Novum) - Syrische veiligheidstroepen hebben bij invallen in scholen op diverse plekken in het land tientallen scholieren gearresteerd die tegen het regime van president Bashar Assad demonstreerden. Dat hebben de Lokale Coördinatiecomités, een netwerk van Syrische activisten, gezegd. In het midden van het land schoten troepen vier mensen dood.

Volgens de activisten werden in het zuidelijke dorp Jassem tientallen scholieren opgepakt. In Harasta, Arbeen en Zamalka, alledrie buitenwijken van de hoofdstad Damascus, omsingelden de Syrische veiligheidsdiensten diverse scholen.

Scholieren protesteerden sinds zondag, de eerste schooldag van het jaar, tegen het regime van Assad. De Syrische regering grijpt keihard in tegen de betogingen in het land, die in maart begonnen. Volgens schattingen van de Verenigde Naties zijn er tot dusver zeker 2600 mensen gedood.

In de centraal gelegen stad Homs schoten veiligheidstroepen drie burgers dood. In het nabijgelegen stadje Rastan kwam ook een persoon door vuur van regeringstroepen om het leven.