Normal_7441

UTRECHT - Ouders van leerlingen van 10-14 jaar hebben recht op gratis hulp bij huiswerkbegeleiding. Tijdens de Week van het Huiswerk, van 11 tot 18 november 2011 worden op meer dan 50 plaatsen in Nederland workshops gegeven waar ouders bijgespijkerd worden door ervaren onderwijskundigen.

Het magazine J/M voor Ouders werkt hiervoor samen met het landelijke huiswerkbegeleidingsinstituut Studiekring. Door tips en trucs op het gebied van studieaanpak, planning en structuur leren ouders hoe ze hun kind ook zelf goed kunnen begeleiden in de workshop ‘Toolkit voor de Brugklas'.

Een groeiend aantal leerlingen in ons land maakt gebruik van huiswerkbegeleiding en bijles. Ouders zijn vaak onzeker over hun eigen mogelijkheden om hulp te bieden. Op verzoek van J/M voor Ouders heeft Studiekring daarom workshops ontwikkeld waarin ouders toegerust worden met theoretische en praktische kennis met betrekking tot het begeleiden van hun eigen kind.

‘De Toolkit is een gereedschapskist die je zelf vult met de tips en trucs die bij je passen', aldus Ivo Richaers, directeur van Studiekring. ‘Ouders kennen hun eigen kind goed en kunnen met vragenlijsten tijdens de avond ontdekken waarbij het hulp kan gebruiken. Onder leiding van een deskundige en door uitwisseling met andere ouders schrijft ieder zelf een Plan van Aanpak, gericht op de persoonlijke situatie van de leerling. Je kunt al beginnen met een goede aanpak vanaf groep 7, en het is goed te weten waar je die eerste belangrijke huiswerkjaren op moet letten.'

Ter gelegenheid van de Week van het Huiswerk worden deze workshops gratis aangeboden. Inschrijven is verplicht. Voor meer informatie over de workshop in uw woonplaats: www.studiekring.nl/toolkit.

© Nationale Onderwijsgids